remesh este o întreprindere socială cu statut de Unitate Protejată Autorizată
sub numele SC ECO Atelierul Social SRL conform autorizației nr. 3/18.03.2022.
remesh este unul dintre atelierele Asociației Ateliere Fără Frontiere.

remesh este o a 2-a șansă pentru persoanele cu dizabilități, provenite din medii dezavantajate, pe care le sprijinim în reintegrarea în societate, dar și pentru materialele publicitare outdoor pe care le reutilizăm, transformându-le în produse utile.
În 13 ani de activitate:
Am colectat două tone
de deșeuri publicitare
Am reciclat peste
160.000 de metri de bannere și mesh-uri
Am cusut peste
77.343 de produse remesh

Lucrătorii din atelierul remesh sunt persoane cu dizabilități care fac parte din grupuri vulnerabile, majoritar femei, mămici cu mai mulți copii și cu un trecut foarte dificil, care au fost victime ale violenței domestice sau ale traficului de ființe umane, ori persoane adulte fără adăpost, persoane private de libertate, cumulând adicții sau dizabilități. Pentru ele, remesh înseamnă un nou început!
În tot ce facem respectăm principiile dezvoltării durabile, economiei sociale, solidare și circulare și ale comerțului echitabil

Locuri de muncă verzi
Lucrăm cu persoane cu dizabilități, provenite din medii dezavantajate și cu multiple vulnerabilități, în programe de inserție socio-profesională. În atelierul remesh, aceștia învață abilități de muncă, meseria de croitor, iar după terminarea programului de doi ani, sunt sprijiniți în a-și găsi un loc de muncă stabil.

Economie circulară
Avem un impact de mediu prin reducerea risipei, deșeurilor și poluării, reciclând materiale publicitare OOH (banner, mesh, steag) și transformându-le în sacoșe promoționale 100% reciclate, accesorii de modă și home deco.

Fashion sustenabil
Fiecare produs remesh este unic, este croit manual și are o durată lungă de viață. Mai mult, este un statement pentru toți cei care vor să protejeze natura și să contribuie la binele societăți și a oamenilor ce provin din medii defavorizate.
Cu remesh demonstrăm împreună zi de zi că un altfel de consum, mai responsabil, local, solidar, respectuos cu mediul și oamenii este posibil, că nimeni nu este neangajabil și că, dacă persoanele excluse și marginalizate beneficiază cu adevărat de o a 2-a șansă, ele pot fi o resursă valoroasă pentru societate!