Upcycling-ul este metoda cea mai prietenoasă cu mediul prin care aceste deșeuri produse în cadrul campaniile OOH pot fi revalorificate.

Atelierul remesh al asociației Ateliere Fără Frontiere transformă în fiecare an tone de deșeuri publicitare în mii de produse promoționale – sacoșe și genți, borsete și rucsacuri, soluții de depozitare și organizare pentru casă și birou, accesorii pentru biciclete și multe alte lucruri rezistente și colorate.

Upcycling-ul reprezintă un tip de reciclare creativă, în care un deșeu este transformat într-un produs nou, fără a-l descompune în materiile prime secundare din care a fost creat.

De la banner la produs remesh

Companiile care au propriile bannere le pot da o noua viață. Cele care nu dețin banere pot folosi materiale din stocurile atelierului pentru realizarea de produse remesh.

După ce detaliile tehnice stabilite, bannerele sunt igienizate și tăiate în formele necesare realizării produselor comandate. După coaserea lor și adăugarea etichetelor personalizate, produsele sunt verificate și pregătite de livrare.

remesh reprezintă o alegere ideală pentru evenimente  și acțiuni care vor să protejeze mediul și să se înscrie în registrul sustenabilității. 

Produsele sunt rezistente, colorate și pe placul unui public dinamic, atent la lucrurile cumpărate și impactul lor de mediu.

Mai mult, toate produsele remesh pot fi personalizate cu logo-ul companiei, în diferite mărimi și după amplasarea dorită. Produsele pot fi folosite ca premii pentru o campanie de marketing, gift bag-uri pentru conferințe și alte activități promoționale ce susțin moda sustenabilă și grija pentru mediu.