refresh

Despre sprijin și importanța lui

She is MOM este un proiect în a cărui inițiativă credem și care întregește activitatea pe care o desfășurăm în cadrul atelierului remesh. Prin ședințe de consiliere, mentorat și susținere, aceștia vin în sprijinul femeilor, mamelor care au nevoie de un loc în care să se simtă în siguranță.  

Simona, participantă a programului de dezvoltare socio-profesională ne-a împărtășit în cadrul unui interviu remesh, detalii despre parcursul său, despre rezultatele obținute și despre motivele pentru care nevoia unor astfel de proiecte este una pregnantă. 

Povestea Simonei la She is MOM începe într-un moment de cumpănă, într-o perioadă plină de provocări, atunci când o persoană dragă a îndrumat-o să le ceară ajutorul. După o primă întâlnire cu unul din mentorii programului, Simona a știut că se află în locul potrivit. Susținerea, îndrumarea și suportul oferit de un profesionist sunt toate „nevoi vitale”, așa cum le descrie Simona, pentru a putea ajunge sau pentru a-și putea recăpăta starea de echilibru. Atunci când a fost întrebată care sunt principalele nevoi ale unei femei în perioada post-natală, Simona a răspuns rapid: „iubirea – iubirea exprimată prin susținere, prin apreciere”. Nevoia de a avea siguranța că se pot baza pe cineva, în momentele în care neputința își spune cuvântul: „te afli într-o situație în care nici nu poți să mai dai înapoi”. Pentru a putea reveni cu forțe proprii, mama are nevoie de o desprindere blândă și firească de copilul său, motiv pentru care poate pierde, în timp, conexiunea cu job-ul pe care îl avea, cu oamenii cu care lucra, cu noutățile din domeniu,  aspect ce poate face din revenirea la locul de muncă o provocare.  

În legătură cu provocările întâmpinate în drumul său, Simona ne-a spus că: „Cele mai mari provocări – nu țin neapărat de noi – uneori mediul în care ajungem, sau ne reîntoarcem poate nu este cel mai prietenos, iar acesta poate fi un impact emoțional puternic, în special după ce ai născut”  

În prezent, cu sprijinul She is MOM, Simona și-a redobândit stabilitatea și lucrează de aproape un an într-un loc compatibil cu nevoile sale, s-a perfecționat și a urmat cursuri, și toate acestea după o perioadă vulnerabilă din punct de vedere emoțional. Ea ne spune că determinarea este cheia. Dorința de a face lucrurile să meargă și a le face bine, puterea de a înfrunta presiunile, de a depăși obstacolele întâlnite pe drum, toate acestea fac parte din descrierea unui luptător. „…iar o mamă (…) este,poate, cel mai aprig luptător!”  

Oamenii au forța necesară de a se adapta, a evolua, a depăși orice situație dificilă în care se află, iar pentru asta au, în cele mai multe dintre cazuri, nevoie doar de un implus. Ne bucurăm să vedem că proiecte precum She is MOM există, fac bine și sprijină femeile în procesele lor de vindecare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *